Är himlen grå idag också? Kryp upp i soffan och spana in den här filmen, baserad på verkliga händelser. A Dangerous Method handlar om relationerna mellan Sigmund Freud, Carl Jung och Sabina Spielrein. Hur genomfördes deras metoder rent praktiskt, och vad var det egentligen som fick Jung och Freud att hamna i konflikt med varandra? Och vad hände med Spielrein efter att hon återvände till Ryssland? Även några andra kända psykoanalytiker dyker upp i mindre roller.

Välkända regissören David Cronenberg står för regin, som här igen arbetar med Viggo Mortensen (känd från Sagan om Ringen, A History of Violence) som tar rollen som Freud, Michael Fassbender (aktuell i Prometheus) spelar Jung och Keira Knightley (Pirates of the Caribbean) åker på en sväng hysteri som Sabina Spielrein

IMDB Länk

http://www.youtube.com/watch?v=664eq7BXQcM