Hej kära beteendevetare!

Som ni kanske nyligen läst, eller hört rykten florera, så har MDH nyligen modifierat antagningen för Beteendevetenskapliga programmet. Ryktet gäller att intaget för programmet i Västerås för Vårterminen 2013 är inställt och vi vill här förtydliga vad som gäller.

Det stämmer att det inte kommer att vara något intag i Västerås VT13. Anledningen är att högskolan, tillsammans med branschorganisationer, är överens om att det finns en bra balans av beteendevetare på arbetsmarknaden, och att fortsätta mata ut beteendevetare kommer bara att mätta arbetsmarknaden för snabbt. I framtiden kommer intagen att se ut så här:

Eskilstuna har intag på vårterminerna

Västerås har intag på höstterminerna

 

Vad betyder det här för mig som redan läser på programmet?

Kortsiktigt kommer det egentligen inte påverkar er så mycket alls – studierna fortsätter som vanligt. Detta påverkar inte kurserna inom programmet. Dock så kommer det så klart inte vara några rookiesar på er ort då ni inte har något intag, dvs. inga fantastiska rookie-veckor. Så klart går det fortfarande att hänga på övriga föreningarnas aktiviteter, eller varför inte passa på att hälsa på den Beware-ort som har intag? På lång sikt kommer skolans beslut till och med att gynna de som tar examen i framtiden! Färre beteendevetare på arbetsmarknaden innebär mindre konkurrens om de jobb som finns. Åtgärden som skolan har tagit är alltså till nuvarande studenters fördel. Det kan vara svårt att se vid en direkt anblick på förändringen – nya studenter på programmet är alltid kul och detta kommer ju leda till färre beteendevetare i korridorerna på skolan.

Vi hoppas att detta klarar upp lite om vad som kommer att gälla från och med nu. Övriga frågor kan riktas mot Juliska Wallin som är programsamordnare (juliska.wallin@mdh.se) eller till linjeförenignen Bewares styrelse (Västerås / Eskilstuna)

————————————————-

I övrigt kan vi samtidigt ge lite glada nyheter. MDH har på nytt slagit ansökningsrekord inför vårterminen 2013 – och så många som 1130 personer sökte beteendevetenskap i Eskilstuna (som kommer ha ett normalt intag på 70 elever)! Vi kan därmed se fram emot ytterliggare en fantastisk termin i E-tuna. Så ses vi istället i Västerås lagom till Höstterminen 2013.

 

//

Styrelsen BEWARE