V – Rookie

Beteendevetarnas rookieveckor

 Västerås

Välkomna till Mälardalens Högskola och studentföreningen Beware. Rookieveckorna för år 2017 ska snart dra igång och vi hoppas ni är redo för några riktigt grymma veckor.

Här nedan finns det lite matnyttig information och tips som kan vara bra om du är ny i Västerås.

Bostad
Att söka en ny bostad i Västerås är inte så krångligt som man kanske skulle kunna tro! Som student som kommer utifrån till
Västerås omfattas du av Bostadsgarantin. Via länken får du information om vad som gäller och hur du går tillväga för att söka dig till ditt nya hem!

Det finns en hel del områden att söka sig till och alla områden har bra förbindelser i form av lokaltrafik och cykelvägar. Några av dom populäraste områdena att söka sig till brukar dock vara Regulatorn, Folke, Hilde, Gåsmyren m.fl då dom ligger centralt och har närheten till både centrum och skolan. För mer info om områden se Studentområden.

Ta sig runt
Västerås är en underbar cykelstad för dig som känner att du vill cykla omkring. Annars är det VL man vänder sig till för att åka med dom lokala bussarna. Info om bussar kan du hitta här.

OBS! Var inte rädd för att höra av er om det är med frågor eller om ni bara vill umgås.
Rookieveckorna kommer innehåll massor av kul aktiviteter för dig som är ny på beteendevetenskapliga programmet. Under rookieveckorna får du chansen att lära känna din nya klasskamrater men även nya studenter från andra föreningar samt gamla studenter.

Kurslitteratur
Ett tips är att vara ute i god tid för att köpa begagnad kurslitteratur, plånboken kommer älska dig! Det beteendevetenskapliga programmet har ett eget boktorg på facebook. Sök på ”Beware Boktorg”, ansök om medlemskap och börja leta.

För att se lite vad vi som förening har för oss kan ni även kolla in oss på diverse sociala medier!
Instagram
Facebook
Twitter

Comments are closed.