Vad är det namn som givits dig vid din födsel?

Susanne Frida Larsson (min mamma Susanne fick ett infall och startade en ny tradition på namnordningar, börjar nästan gråta varje gång flygplatspersonalen välkomnar Miss Susanne ombord).

Hur gammal/ung är du?

Tjugonästanfyra

Vart är du uppvuxen någonstans?
I Huskvarna, Småland och Habo, Västra Götaland. Du kan inte missa min förvirrade dialekt.

Vilka är dina intressen (utöver studier alltså)?

Du hittar mig förmodligen i soffan framför en serie för trött för att tänka mestadels av tiden. Men när jag inte pluggar eller ligger i soffan så är jag lite utav en tant, en charmig sådan. Gillar att läsa, handarbeta, yoga, serier, titta på min telefon tills ögonen går i kors och sova. Sova är favoriten!

Hur många terminer har du överlevt på programmet?

Är inne på min fjärde termin.

Hur trivs du med utbildningen och finns det någon speciell anledning att du valde att studera till beteendevetare?

Jag trivs superbra med utbildningen! För mig fanns det inga andra alternativ då beteendevetenskap är min passion och den disciplin jag ser min framtid inom. Människan är så otroligt komplex och jag som är HSP har förmågan att känna och se djupare vilket gör att beteendevetenskap blir så otroligt intressant och givande att utbilda mig inom.

Vilken inriktning har du valt/tror du att du kommer att välja och varför har du valt/vill du gå den?
Jag valde sociologisk socialpsykologi (försök säga det 3 gånger i rad). Jag ville egentligen läsa psykologisk socialpsykologi men den kursen ges inte på campus Västerås och inte vid den här tidpunkten dessvärre. Jag är dock oerhört nöjd med den sociologiska inriktningen (som förövrigt är bäst i Sverige) och känner verkligen att det klaffat rätt!

Har du några tankar om vad du vill göra med livet efter utbildningen?

Jag vill jobba inom coaching och vägledning samt föreläsande. Jag kan tänka mig att arbeta inom de flesta branscher där jag får möjlighet att motivera, inspirera och vägleda människor i deras karriär, privatliv och på andra plan. Jag vill sprida kunskap om personlighetsdraget HSP (highly sensitive person) och ge samhället de verktyg de behöver för att förstå och underlätta för var femte svensk som faktiskt är HSP samt förebygga psykisk ohälsa.

Vad är din favoritmat förutom snabbnudlar och gårdagens brödlimpa?

Är ingen matdyrkare men tomatsoppa och soppor av olika slag går alltid hem. Nachochips med ost, salsa, gräddfil och guacamole kommer alltid gå före alla sorters Michelinrätter,

Har du något bra student-mat tips du kan dela med dig av?
Handla inte innanför cityringen! Om någon har tillgång till bil, skapa en mathandlingsgrupp och planera in storhandlingar på Erikslund eller Hälla och fyll bilen. Köp annars en hederlig ”dramaten” och ta bussen ut och handla mat, det sparar du otroligt mycket pengar på. Kolla alltid extrapriser och passa på att köpa i stora mängder för att pressa priset. Matsmart.se är också ett bra alternativ där ni kan gå ihop ett par stycken och beställa storpack!

Vilket djur är du inombords som du vill släppa lös när du har tentaångest?

En hybrid av en delfin och en örn (föreställ dig hur det skulle se ut). Delfiner för att de är smartare än människan och örnen för att den är så fokuserad och skarpsinnad.

Vad är det BÄSTA med vår linjeförening Beware enligt dig?

Helt klart gemenskapen! Alla är välkomna och vi värnar om allas integritet och värde. Vi förstår människor och skapar därför en härlig stämning.

Kommentera