Beteendevetardagen 30:e Maj, Västerås

Onsdagen den 30:e Maj anordnas en karriärdag för beteendevetare på MDH!

Det är akademikerförbundet SSR som, tillsammans med linjeföreningen BEWARE och Karriärtorget som står för evenemanget, och de bjuder bland annat på en proffesionsföreläsning (vad jobbar en beteendevetare med egentligen?) samt möjligheten att ställa frågor till beteendevetare i arbetslivet.

Schemat för dagen

Tid: 30 maj, kl 15-20
Plats: Omega-salen,
Mälardalens högskola, Västerås

15.00 Samling & kaffe.
15.30 Professionsföreläsning från Akademikerförbundet SSR.
Paus 10 min.
16.40 Panelföreläsning.
Beteendevetare från olika branscher svarar på frågor om jobb och karriär.
18.40 Utbildningen i dag.
Information (för yrkesverksamma) om hur MDH:s utbildning ser ut idag.
19.00 – 20.00 Mingel med lättare mat.

Hela kalaset är så klart kostnadsfritt! Anmäl er senast den 23:e Maj på Karriärtorgets hemsida.

Posted in Evenemang, Nyheter, Västerås | Leave a comment

Veckans tips! Filmtajm med The Beaver

Veckan lider mot sitt slut. Kanske har ni tänkt avnjuta en lugn kväll i soffan framför TV’n istället för en vild natt ute på stan? Då kan vi passa på att tipsa om KBT dramat The Beaver med Mel Gibson och Jodie Foster i huvudrollerna (Foster står även för regin).

Gibson spelar familjefadern Walter som drabbas av depression. För att reda ut sitt liv tar han hjälp en handdocka (i form av en bäver!)  som får spela ut hans tankar och dela med sig av sina känslor.

Spana in trailern nedan. Ladda sedan upp med lite snacks och luta er tillbaka i soffan!

Mer information på IMDB.com

Posted in Veckans tips | Leave a comment

Beware Västerås har valt sin nya styrelse!

Onsdagen den 7:e Mars hölls Beware Västerås årsstämma. Man tackade av de tidigare ledamöterna och valde in nya medlemmar i styrelsen. Några namn återkommer igen, dock på nya positioner.

Vi tackar för det senaste året, och välkomnar den nya styrelsen, som ser ut som följer:

 • Ordförande: Rick Reijo (fd. Socialt Ansvarig)
 • Kassör: Anna Zetterberg
 • Socialt Ansvarig: Oskar Frej
 • Utskott Soc. Ansv: Emelie Jourdain (fd. Suppleant)
 • Informationsansvarig: Klara Eriksson
 • Utbildningsansvarig: Fanny Dahl
 • Näringslivsansvarig: Karina Loyko
 • Utskott till Näringslivsansvarig: Elin Hamstedt
 • Hemsideansvarig: Marcus Wallin
 • Suppleant: Maria Nyström
 • Suppleant: Robin Galin (fd. Utbildningsansvarig)
Den 26:e Mars hålls Beware Eskilstunas årsmöte. Platsen är E205, Väpnaren, kl. 17.15. Vill du vara med och påverka din framtid?
Posted in Nyheter, Styrelsen, Västerås | Leave a comment

Västerås nya styrelse vald

Då var dagen kommen då föreningen har tackat adjö till styrelsen 2012-2013 och valt ett nytt gäng beteendevetare som vill göra skillnad. Det var ett 30-tal studenter som satt sig i en av skolans lokaler och diskuterade i flera timmar. Till slut föll rösterna och föreningens framtida ledning var bestämd:

Återigen är det dominans i Termin 4, som innehar 7 av 11 poster (tidigare styrelseår har samma klass haft 5 av 11 poster!). Två styrelsemedlemmar återkommer från tidigare år men på nya positioner. Den nya styrelsen för Beware Västerås är som följer

Ordförande: Oskar Frej (tidigare Socialt Ansvarig)
Kassör: Sara Westlund
Socialt ansvarig: Helena Torresan Bergsell
Utskott till socialt ansvarig: Michaela Eliasson
Näringslivsansvarig: Sandra Cifuentes Vargas
Utskott till närningslivsansvarig: Linn Stilow Marcusson
Utbildningsansvarig: Mathilda Haanpää
Informationsansvarig: Maria Nyström (tidigare Suppleant)
Hemside ansvarig: David Svantesson
Suppleanter: Marie Bergman och Hanna Marcusson

Vi hälsar den nya styrelsen hjärtligt välkomna och ser fram emot era planer för föreningen. Personligen tror jag att vi hamnat i mycket kompetenta händer!

Med det vill också jag, Marcus på beteendevetare.se, tacka för det gångna året. Arbetet med hemsidan har gett många äventyr och även lite huvud bryderier – men allt som allt har det varit en väldigt givande erfarenhet. Nu lämnas arbetet över till David och vem som nu snart blir invald i Eskilstuna. Lycka till! Vi ses ute i etern

//

beteendevetare.se

Posted in Allmänt | Leave a comment

Årsmöte i Västerås, Måndag 18/3

Äntligen är det dags! Den nuvarande styrelsen har kämpat sig genom ett år och nu är det dags för dem att entledigas. Nomineringar till den nya styrelsen har sprutat in från alla möjliga håll!

Allt du behöver göra är att dyka upp till Gamma kl 17.15 på Måndag (18:e Mars).

Kom in, rösta gärna på de personer som du anser passar bäst för att driva dina studenteri-frågor. Eller ställer du kanske rentav själv upp i valet?

Och pssst, inte för att vara den som försöker locka, men ryktet går att det ska finnas fika på plats!

Mer information: http://www.facebook.com/events/606825965999212/

Vi ses där!

//

Styrelsen Beware Västerås

Posted in Allmänt | Leave a comment

Förändrade intag vår/höst

Hej kära beteendevetare!

Som ni kanske nyligen läst, eller hört rykten florera, så har MDH nyligen modifierat antagningen för Beteendevetenskapliga programmet. Ryktet gäller att intaget för programmet i Västerås för Vårterminen 2013 är inställt och vi vill här förtydliga vad som gäller.

Det stämmer att det inte kommer att vara något intag i Västerås VT13. Anledningen är att högskolan, tillsammans med branschorganisationer, är överens om att det finns en bra balans av beteendevetare på arbetsmarknaden, och att fortsätta mata ut beteendevetare kommer bara att mätta arbetsmarknaden för snabbt. I framtiden kommer intagen att se ut så här:

Eskilstuna har intag på vårterminerna

Västerås har intag på höstterminerna

 

Vad betyder det här för mig som redan läser på programmet?

Kortsiktigt kommer det egentligen inte påverkar er så mycket alls – studierna fortsätter som vanligt. Detta påverkar inte kurserna inom programmet. Dock så kommer det så klart inte vara några rookiesar på er ort då ni inte har något intag, dvs. inga fantastiska rookie-veckor. Så klart går det fortfarande att hänga på övriga föreningarnas aktiviteter, eller varför inte passa på att hälsa på den Beware-ort som har intag? På lång sikt kommer skolans beslut till och med att gynna de som tar examen i framtiden! Färre beteendevetare på arbetsmarknaden innebär mindre konkurrens om de jobb som finns. Åtgärden som skolan har tagit är alltså till nuvarande studenters fördel. Det kan vara svårt att se vid en direkt anblick på förändringen – nya studenter på programmet är alltid kul och detta kommer ju leda till färre beteendevetare i korridorerna på skolan.

Vi hoppas att detta klarar upp lite om vad som kommer att gälla från och med nu. Övriga frågor kan riktas mot Juliska Wallin som är programsamordnare (juliska.wallin@mdh.se) eller till linjeförenignen Bewares styrelse (Västerås / Eskilstuna)

————————————————-

I övrigt kan vi samtidigt ge lite glada nyheter. MDH har på nytt slagit ansökningsrekord inför vårterminen 2013 – och så många som 1130 personer sökte beteendevetenskap i Eskilstuna (som kommer ha ett normalt intag på 70 elever)! Vi kan därmed se fram emot ytterliggare en fantastisk termin i E-tuna. Så ses vi istället i Västerås lagom till Höstterminen 2013.

 

//

Styrelsen BEWARE

Posted in Allmänt | Leave a comment

Veckans Tips: Henrik Fexeus kommer till Västerås

Återigen dags för en veckas tips! Denna gång kan vi tipsa om att Henrik Fexeus kommer till Västerås med sin show I ditt huvud.

Genom en halsbrytande blandning av psykologisk manipulation, rent tjuvspel och en stor portion humor skapar Henrik en värld där inget är vad det ser ut att vara. Han är charmig, men vågar du lita på honom? – henrikfexeus.se

”En mästare på att manipulera” – Smålandsposten

Henrik Fexeus är en av Sveriges mest framstående metalister/tankeläsare och är känd från bland annat SVT:s seri Hjärnstorm samt som jurymedlem i TV4:s satsning av Talang 2010. Han har även skrivit de omåttligt populära böckerna Konsten att läsa tankar och Alla får ligga.

Showen går av stapeln den 21 Oktober kl 19:00 i Västerås Konserthus och rekommenderas varmt till alla som intresseras av hur enkelt vi människor kan manipuleras av till synes enkel psykologi.

Mer läsning: http://www.henrikfexeus.se/i-ditt-huvud/

Vem är Henrik Fexeus? http://www.henrikfexeus.se/vem-ar-henrik-fexeus/

 

Posted in Veckans tips | Leave a comment

Pubquiz på gästis 4/9-12

Efter gårdagens pubkväll med the Kår on tour på gästis och pubquiz så har juryn enats om vinnarna.

1a plats Bewarlicous (Beware Eskilstuna)
2a plats Kalles änglar (iDesign)
3e plats Eddie (Innovare)

 

Stort grattis till er!

 

 

Tack för arrangemanget Kåren och Sexet!

Posted in Allmänt | Leave a comment

Vi välkomnar Termin 1

De nya studenterna på programmet har nu klarat av sin första dag – Informationsträff samt upprop och rundvandring i skolan. På kvällen genomfördes den första stora gemensamma aktiviteten, Backrace på Teliaplan och deltagandet där var högt! Så här såg studenttåget ut på väg till Campus Västerås.

På väg från Bombardier

Posted in Allmänt, Evenemang, För nya studenter, Västerås | Leave a comment

Veckans tips: A Dangerous Method – välregisserad psykoanalys

Är himlen grå idag också? Kryp upp i soffan och spana in den här filmen, baserad på verkliga händelser. A Dangerous Method handlar om relationerna mellan Sigmund Freud, Carl Jung och Sabina Spielrein. Hur genomfördes deras metoder rent praktiskt, och vad var det egentligen som fick Jung och Freud att hamna i konflikt med varandra? Och vad hände med Spielrein efter att hon återvände till Ryssland? Även några andra kända psykoanalytiker dyker upp i mindre roller.

Välkända regissören David Cronenberg står för regin, som här igen arbetar med Viggo Mortensen (känd från Sagan om Ringen, A History of Violence) som tar rollen som Freud, Michael Fassbender (aktuell i Prometheus) spelar Jung och Keira Knightley (Pirates of the Caribbean) åker på en sväng hysteri som Sabina Spielrein

IMDB Länk

Posted in Veckans tips | Leave a comment

Tack för senast!

Terminen lider mot sitt slut och beteendevetare.se vill passa på att tacka för en fantastisk vårtermin! Tack och adjö till er alla er grymma beteendevetare som tar examen, lycka till i det verkliga livet! Ni glömmer väl inte bort oss som har en tid kvar på högskolan? Se till att hålla kontakten! Resten av er hoppas jag att vi ses i höst igen!

Släpa nu ut solstolen i trädgården (ni som har en), smäll upp parasollet och öppna en bra bra bok, och se nu till att ha en riktigt skön sommar!

Posted in Allmänt | Leave a comment

Snabbrepris av karriärdagen

Missade du karriärdagen i Västerås? Ingen fara, här kommer snabbreprisen!

För live-twittrandet under hela eventet:
https://twitter.com/#!/bewaremdh
(Av vår egen hemsideansvarige Marcus Wallin)

Den underbara beteendevetare filmen:
http://www.youtube.com/watch?v=h5xDLEJB8dU
(Skapad av våra kollegor från Lund i samarbete med SSR)

 

Beteendevetare – Var som en kyss!” – Thomas Kumlin 2012-05-30
(fd. programansvarig för beteendevetenskapliga programmet och Universitetslektor i sociologi via MDH)

Posted in Allmänt, Arbetsliv, Eskilstuna, Evenemang, Västerås | Leave a comment

E – Bävergrill med Sexet 1/6e

Eskilstuna – Rotoffparken – Friday, June 1, 2012, 6:00pm

Eftersom sommaren äntligen verkar vara på ingång så tänkte vi från Beware att det vore kul med en mysig grillning tillsammans med sexet. Där vi bjuder in alla studenter på MDH att komma och ha kul tillsammans med oss.

Vi bjuder på musik och alla möjliga lekar så som kubb, plocke pin, fotboll, ninja och lite annat smått och gott. Och har dessutom en stor och en liten grill att tillgå!
Men man får själv ta med sig mat+dryck och trevligt sällskap.

För er som senare mot kvällen ska vidare på eftersläppet till ALFs examensmiddag är detta ett perfekt förhäng med musik och trevligt sällskap.

Puss och Kram
Beware & Sexet

 

http://www.facebook.com/events/201910776595362/

Posted in Eskilstuna, Evenemang, Veckans tips | Leave a comment